Taxeren van inboedel

Het taxeren van inboedel is een essentieel onderdeel van diverse situaties, zoals nalatenschappen, scheidingen, verzekeringsevaluaties en financiële planning.

Taxeren van inboedel

Onze ervaren taxateurs beschikken over de expertise en kennis om uw inboedel op een objectieve en deskundige manier te evalueren, rekening houdend met factoren zoals de staat van items, zeldzaamheid, leeftijd en marktwaarde.

Wat Boedelmakelaar onderscheidt, is onze toewijding aan professionaliteit, transparantie en klanttevredenheid. Onze taxaties worden uitgevoerd in overeenstemming met alle geldende wet- en regelgeving en worden ondersteund door gedetailleerde rapporten die voldoen aan de hoogste normen in de branche.

Onze klanten vertrouwen op ons voor eerlijke en objectieve waarderingen, en wij streven ernaar om aan die verwachtingen te voldoen. Of u nu een particulier bent die een erfenis moet verdelen, een bedrijfseigenaar die inventaris moet laten waarderen, of iemand anders met behoefte aan inboedeltaxatiediensten, wij staan tot uw dienst.

Neem vandaag nog contact met ons op om uw taxatiebehoeften te bespreken. Wij staan klaar om u te voorzien van professioneel advies en hoogwaardige dienstverlening op het gebied van inboedeltaxatie.

Wilt u graag de mogelijkheden met ons bespreken of heeft u vragen over de kosten van het huis leegmaken na overlijden? Vul dan direct het contactformulier in of bel ons op: 088 – 00 09 222.

Taxeren van inboedel na overlijden

Het verlies van een geliefde is een emotioneel beladen gebeurtenis, en vaak komt daarbij ook de verantwoordelijkheid om de nalatenschap van de overledene af te handelen. Het taxeren van inboedel is een essentieel onderdeel van dit proces, omdat het u in staat stelt om een goed overzicht te krijgen van de waarde van de bezittingen van de overledene. Dit is niet alleen van belang voor de erfgenamen, maar ook voor de afwikkeling van de nalatenschap en de eventuele successieaangifte bij de Belastingdienst.

Onze expertise in het taxeren van inboedel

Bij Boedelmakelaar beschikken wij over een team van deskundige taxateurs met jarenlange ervaring in het taxeren van inboedel in diverse situaties. Wij begrijpen dat elk geval uniek is en dat de inboedel van de overledene vaak een grote emotionele waarde heeft. Daarom gaan wij te allen tijde uiterst zorgvuldig en respectvol te werk.

Onze taxateurs zijn getraind om een grondige inventarisatie te maken van alle bezittingen in de woning van de overledene. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de financiële waarde, maar ook naar de emotionele waarde die sommige items kunnen hebben voor de nabestaanden. Onze taxatierapporten zijn gedetailleerd en nauwkeurig, en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals de verdeling van de nalatenschap, het bepalen van de erfbelasting, en het regelen van eventuele verkoop of veiling van de inboedel.


 • Ontruiming in heel Nederland
 • In- en verkoop van inboedel
 • Spoedontruiming specialist
 • Vrijblijvende offerte aanvragen
 • Snelle reactietijd
 • Servicegericht en planmatig
 • Volledige ontzorging

Heeft u spoed of heeft u een vraag? Neem direct contact met ons op

 • Totale ontzorging
 • Woningontruiming op discrete en respectvolle wijze
 • Landelijke service en flexibel inzetbaar
 • Specialist in spoedwoningontruimingen

Woningontruiming: een integraal onderdeel van onze dienstverlening

Naast het taxeren van inboedel bieden wij ook professionele ondersteuning bij de woningontruiming na een overlijden. Wij begrijpen dat dit een emotioneel zware taak kan zijn voor de nabestaanden, en daarom nemen wij graag deze last uit handen. Onze ervaren medewerkers zorgen voor een efficiënte en discrete ontruiming van de woning, waarbij zorgvuldig wordt omgegaan met de persoonlijke bezittingen van de overledene.

Een persoonlijke aanpak

Bij Boedelmakelaar staan wij bekend om onze persoonlijke aanpak en ons respectvolle begrip voor de gevoelens van nabestaanden. Wij werken nauw samen met u om aan al uw wensen en behoeften te voldoen, en om ervoor te zorgen dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. Onze dienstverlening is maatwerk, omdat wij begrijpen dat geen twee situaties hetzelfde zijn.

Erfbelasting en successieaangifte

Na het taxeren van de inboedel is het van belang om de erfbelasting en de successieaangifte correct af te handelen. Onze experts zijn goed op de hoogte van de geldende belastingregels en -tarieven, en kunnen u bijstaan bij het invullen van de benodigde formulieren en het indienen van de aangifte bij de Belastingdienst. Wij zorgen ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan en dat de financiële afwikkeling van de nalatenschap vlekkeloos verloopt.

Taxeren van inboedel bij overlijden

Het taxeren van inboedel bij overlijden en de daaropvolgende woningontruiming zijn zaken die veel zorg en aandacht vereisen. Boedelmakelaar is er om u te ondersteunen in deze moeilijke tijden en om de afwikkeling van de nalatenschap zo vlot mogelijk te laten verlopen. Wij bieden deskundigheid, ervaring en een persoonlijke aanpak, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare en de zaken kunt regelen die daarbij horen.

Boedelmakelaar kan een complete service bieden om uw huis te ontruimen en netjes achter te laten. Maak een afspraak of vraag een gratis offerte aan, en we zullen contact met u opnemen om samen met u de mogelijkheden te bespreken. Zo weet u wat u van ons kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan. Bel ons nu via 088 – 00 09 222.

Wat zeggen anderen over Boedelmakelaar


Super professioneel bedrijf, goede service en goed in de communicatie! Alles wat we afgesproken hebben is netjes na gekomen!

Geert ter Apel


Boedelmakelaar heeft conform de offerte het huis leeggehaald en klaar gemaakt om over te dragen aan verhuurder. Prima gedaan! Het heeft ons enorm geholpen.

Astrid Perenboom


Zeer professioneel bedrijf voor het leeghalen van een huis na overlijden eigenaar. Snelle service en keurig achtergelaten! Zeker een aanrader! Wij zijn zeer tevreden over dit bedrijf!!

Annelies Mulder