Liefde op het eerste gezicht

Sinds 2014 hebben wij vanuit Boedelmakelaar de winkel Mantorini (vh BM De Sociëteit). In al die jaren zijn er al veel relaties ontstaan bij ons. Soms wat onwennig, aarzelend maar vaak ‘’liefde op het eerste gezicht’’.

Augustus 2018. Ik zie haar nog binnenkomen. Begin 60, zomers gekleed, spontane blik en duidelijk op zoek. Een missie. Na een eerste impressie kwam ze naar me toe. Met een spontane handdruk stelde ze zich voor: ‘’Charlotte’’. Ze bestookte mij met allerlei vragen zoals maten, leeftijd, makkelijk in omgang en waar vandaan. Het verleden. Ik was haar natuurlijk behulpzaam en vertelde alles wat ze maar wilde weten van me. Ik vroeg: ‘’zal ik wat foto’s naar je mailen’’. Enthousiast antwoordde ze: ‘’Oh wat fijn. Ja graag en kan dat ook nog vandaag want ik wil jouw foto’s ook nog aan een vriendin laten zien. Ze kent me goed en weet waar ik op val. Heb al wat verkeerde keuzes gemaakt in het leven’’. ‘’Begrijp het’’, zei ik. Ik beloofde haar direct een foto impressie te mailen en gaf haar mijn visitekaartje. ‘’Je mag me natuurlijk altijd bellen als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken’’. Glunderend en duidelijk opgewonden liep ze parmant de winkel uit en liet een zomerse parfumgeur achter. Ik ving nog net een glimp op van haar wapperde haren in een klassieke cabrio. Smaak heeft ze zeker dacht ik nog. Een jong stel in de winkel die dit ‘’toneelspel’’ hadden aanschouwd knipoogden en lachten naar me toen ze voorbij liepen. Ze hadden het door.

Zoals beloofd begon ik direct aan de fotoreportage te werken en liet haar alles zien want ik had niets te verbergen. Ik mailde haar de foto’s en nog geen vijftien minuten later ging de telefoon. Een opgewonden stem zei: ‘’Hi met Charlotte’’. Ik hoorde zomerse vogelgeluiden en ze was dus kennelijk nog onderweg in haar cabrio. ‘’Ik zag op mijn mobiel je foto’s en het laat me niet los. Zal ik nogmaals bij je langskomen?’’ ‘’Natuurlijk, graag’’ antwoorde ik haar ‘’waarom niet’. Ik ben hier tot vijf uur en je mag zelfs tot na vijven hier blijven’’. ‘’Oh wat fijn van je dan keer ik nu om en je ziet me zo weer verschijnen’’. Met een glimlach en enigszins gespannen beëindigde ik het gesprek. Met hetzelfde tempo dat ze was ze vertrokken betrad ze opnieuw de winkel. Duidelijk meer bezweet, een rood gezicht wellicht door de warmte en de opwinding. ‘’Wil je wat van me drinken’’ vroeg ik haar. ‘’Graag’’ zei ze ‘’want ik moet wat afkoelen. Het laat me niet los het zit in me’’. Ik zei: ‘’ik begrijp je, het past ook wel heel goed bij je en je kijkt ook erg verliefd’’. ‘’Oh wat lief dat je dat zo zegt’’. Ze bloosde nog meer. Samen liepen we naar achteren verder de winkel in. Ik voelde duidelijk haar spanning en toen kwam dat moment waarvan ik wist dat het zou gebeuren. Ik kon het niet tegenhouden en liet haar gaan…… ‘’Ik doe het! Ik ben verliefd’’. Riep ze met harde maar geëmotioneerde en verliefde stem naar me. Het jonge stel keek op, genoten mee en keken elkaar aan. Ze herkende deze overweldigende overtuiging van ‘’liefde op het eerste gezicht’’.

Twee dagen later hebben wij de 18e eeuwse Franse eettafel bij haar bezorgd met een frisse Pinot Grigio.

Eric Branger is sinds 2009 oprichter en directeur van Boedelmakelaar en sinds 2014 Mantorini (vh BM De Sociëteit). Naast het zorgeloos afwikkelingen van inboedels verkopen wij voor u in onze winkel en medio 2019 zijn wij ook Veilinghuismakelaar.

www.boedelmakelaar.nl | www.mantorini.nl