De cowboy en de ezel

Ooit kwam ik een fietser tegen die stuiterde op zijn fiets. Ik vroeg hem wat er aan de hand was en hij antwoordde: ‘’onze dorpsslager plakt ook fietsbanden’’. Diezelfde dag zag ik onze buurman met zijn auto in de berm staan. Terwijl ik voorbij reed belde ik hem op en vroeg naar zijn probleem. Hij zei: ‘’de lokale smid repareert tegenwoordig ook auto’s en ik kom daar net vandaan’’. Zo zag ik bij de buren een man in de tuin. Vanaf boven kon ik zijn activiteiten zien. Hij had de taak gekregen een oude coniferen haag lager te maken. De attributen die hij gebruikte waren hilarisch. Voor het snoeien een soort standaard houtzaag samen met oude nijptang. De bruutheid van deze klus resulteerde in een met geweld onthoofde haag die inmiddels een soort skihelling was geworden.

Het motto is dus: laat die professional dat werk doen waar hij goed in is. En dat geldt ook voor ontruimen.

Wij zien inmiddels dat er talloze spelers zijn voor ontruimingen. Vaak hebben ze meerdere gelinkte websites met diverse domeinnamen. Ze profileren zich als professional met talloze fantastische reviews. Ze uiten ook maar wat graag welke goede doelen zij ’steunen’ en komen met teksten als: ‘’wij ontruimen gratis’’, ‘’uw zorg onze zorg’’, ‘’wij kopen alles op’’ en nog veel meer. Sommige profileren zich als experts en beloven alles. Maar helaas de praktijk laat een heel andere werkwijze zien bij enkele van deze ’professionals’. Dit ondervond een man die zes ontruimers uitnodigde voor een offerte. De inboedel was rijkelijk voorzien van kunst & antiek. Hij vroeg naar hun werkwijze, plan van aanpak en luisterde naar hun kennis van kunst & antiek. Hij was benieuwd naar wat ze deden met gevonden verborgen ‘schatten’. Het resultaat? Teleurstellend. Twee kwamen niet opdagen en na drie weken moeten er nog steeds twee offertes worden ontvangen. Er waren ontruimers bij die eerder als handelaar optraden en ter plaatse biedingen deden zonder zich te verdiepen in zijn behoefte; de ontruiming en behartiging van de inboedel. Zoals de man zei; respectloos naar mij en de overledene. U begrijpt het al, wij kregen de opdracht.

Boedelmakelaar is er dus voor u. Wij hebben geen inkoopbelang en luisteren naar de behoefte en wensen van u. Onze werkwijze is transparant, duidelijk en discreet. Kunst & antiek en design verkopen wij voor u via BM De Sociëteit en voor de verkoop van de auto, camper, boot of wat dan ook werken wij met betrouwbare partners. Al met al wordt alles zorgeloos geregeld vanuit één vertrouwde hand. En dat voelt fijn.

Het mag dus duidelijk zijn: een cowboy zal nooit op een ezel klimmen maar op een echt paard.

Eric Branger sinds 2009 oprichter van Boedelmakelaar en sinds 2014 van Mantorini (vh BM De Sociëteit). Naast het zorgeloos afwikkelen van inboedels verkopen wij kunst & antiek en design in onze Showroom.

www.boedelmakelaar.nl | www.mantorini.nl | 088 – 000 9 222